De vanligaste stilarna som används i målningar och tavlor

tyles used in paintingsTavlor kan fylla ett antal olika funktioner men används huvudsakligen för att utsmycka en tom vägg eller för att ge rummet en förbättrad atmosfär. Det kan dock vara svårt att veta vad man är ute efter om man är osäker på vad de olika stilarna heter. Här kan du därför läsa om de vanligaste stilarna och vad det är som utmärker dem.

Surrealism

Surrealism är en modern stil som vanligtvis inkluderar ett antal olika bilder bredvid varandra för att ge ett större intryck överlag. Dessa målningar saknar vanligtvis all logik och har en drömlik känsla över sig, konstnären betonar ofta det undermedvetna för att få denna effekt.

Minimalism

Precis som namnet antyder så handlar minimalism helt och hållet om att förmedla så mycket som möjligt genom att använda sig av så lite som möjligt. Det som utmärker målningar i minimalistisk stil är just enkelheten. Dessa tavlor innehåller vanligtvis endast det som konstnären anser vara en absolut nödvändighet för att förmedla budskapet som man vill få fram.

Fotorealism

Även här avslöjar namnet precis vad stilen går ut på, det handlar helt enkelt om att skapa en målning som är så lik ett fotografi som möjligt. Vanligtvis görs detta genom att konstnären tar ett fotografi av ett objekt som de vill måla.
Därefter försöker de, så väl som möjligt, att återskapa fotografiet med hjälp av penna och pensel. Detta är en väldigt komplicerad stil då man behöver behärska den teknik som krävs för att fånga verkligheten på rätt sätt och sedan överföra detta till sin målning med korrekt ljussättning och skuggning.

Fler stilar

De stilar som nämns här är givetvis inte de enda stilarna som finns. Det utvecklas nämligen nya stilar relativt ofta och stilar som var populära för årtionden sedan kommer tillbaka då och då. Dessa är helt enkelt de stilar som är allra vanligast för de tavlor som människor väljer att inhandla för att hänga på väggarna i nuläget.