Hushållsföremål som är busenkla att tillverka själv

manufacture their own household itemsDet är lätt att tro att det är svårt eller tar lång tid att tillverka sina egna hushållsföremål. Men faktum är att det finns en hel del föremål som du kan skapa direkt i ditt eget hem med de verktyg som finns i de allra flesta hushåll utan att du behöver lägga ner allt för mycket tid på det.

Salt & pepparkar

Detta är någonting som de allra flesta inte tänker på att det finns ett behov av då man vanligtvis redan har kar för detta eller så använder man helt enkelt de behållare som man köpte kryddorna i. Men du kan enkelt tillverka egna salt och pepparkar genom att ta en liten glasburk och göra ett par små hål i locket.

Du kan göra hålen med en vanlig hammare och en spik av mindre modell för att hålen inte ska bli allt för stora. Det kan göra att dina matgäster blir glatt överraskade när de får reda på att du har tillverkat karen på egen hand.

Hyllor av lådor

Visste du om att du kan använda dig av lådor för att skapa stilrena hyllor som du sedan kan placera prydnadssaker i, så länge som de inte väger allt för mycket? Givetvis ser det inte allt för snyggt ut om du spikar upp en bananlåda på väggen och sedan kallar det en hylla. Mindre lådor som använder sig av stela matcerial så som skolådor passar dock perfekt.

Du kan använda dem som de är eller så kan du passa på att måla dem i en spännande färg som gör att de passar in perfekt i rummet. Därefter är allt som återstår att fästa hyllan på väggen med hjälp av en metod som passar bäst för ditt väggmaterial samtidigt som det inte syns allt för tydligt exakt hur du har satt upp den.