Tips på roligt pyssel med vackert resultat

paintNär det gäller att pyssla så tänker de allra flesta på någonting som barn gör för att fördriva tiden. Men faktum är att det finns gott om pyssel som du kan göra i vuxen ålder med vackra resultat som du sedan kan använda som prydnadssaker i hemmet.

Blommor av kottar

Detta är någonting som du kan göra på ett antal olika sätt med väldigt vackra resultat. En variant är att skära av ’bladen’ på kottarna med hjälp av rakblad eller en vass kniv för att forma kotten till en blomlik form. Detta är den allra enklaste varianten men ger ändå ett väldigt fint resultat.

En mer komplicerad variant av detta är att spänna fast kotten i ett skruvstäd och sedan använda en handslip för att forma kotten till en blomma. Fördelen med att använda denna metod är att man kan få en mer rundad form på sin kottblomma.

När du väl har formen klar så är det dags att måla den. Detta kan du göra med sprejfärg eller med vanligt nagellack. För ett finare resultat så kan du även välja att strö över lite glitter i samma färg eller använda dig av ett nagellack som redan har glitter i sig. Därefter så kan du enkelt trä kottarna på blompinnar om du vill stoppa ner dem i jord men vill att de ändå ska ha lite höjd, annars kan du helt enkelt placera dem vart du än vill ha dem.

Placeringstips

Du kan egentligen placera dina kottblommor vart du än vill. Det finns dock ett par olika platser där de passar bättre än andra. En utmärkt idé är att dedikera en tom blomkruka till dem. Du kan då antingen fylla blomman med jord eller använda dig av frigolit eller liknande och sedan strö ett tunt lager med jord högst upp om du inte har allt för mycket jord till hands.